»

Thursday, March 24, 2011

STRESS + TENSION !



Macam mane ni!! Macam2 masalah nk kne settle.. tension larh!! Nak fikir pasal short sem lagi,, isshh!! Dengan L.I nama trcicir la.. macam2.. da xpasal2 aku kne berurusan dengan lecturer kt unit latihan industri plak!.. pening ar… laporan yg tebal tu lagi nak kne siapkan.. nk jmpe P.A aku lagi..macam2 hal..! kt ofis plak bnyk keje.. buat proposal la ape la… kne berurusan ngan org tu larh..org ni larh.. serabut larh!!! 

Errr!!! Ngan masalah fon plak!! Elok larh fon aku rosak!!klau x, ade je gngguan dari CELCOME!! Ttbe je screen hitam je..on ke off, sme je.. elok cmpk kt lubang jamban pastu pam!!!!!! 
 
Huh!! Nak taw x aku ade masalah ape ngan clcome?? Ni tgh panas aty ni nk cte gak.. dah xtahan byk sgt problem! Ermm.. ary tu time sem 1 mase mule2 blaja kt poly merlimau…1st time larh sorg2 dari Melaka ke pudu(KL) nak balik sungai besar.. seumur hidup dr lepas kuar dr perut mak smpai mase tu la..bru pertama kali naik bus.. sorg2 plak… sje nk berdikari… xbgtaw pun mak ayh nak balik rmh time tu….
 Tgh jalan2 menuju ke platform lpas beli tiket..dengan ramai gler orang..ttbe ade dua org mamat tahan.. dah larh kne tahan..kne tarik plak tu…aku ni da larh bawak barang byk..berat plak..klau tlg bwk kn ke xpelarh jugak..ni x.. ttbe dye bg aku simcard.. aku nk bla ttbe tgn aku ditarik..perghh.. mntang2 aku sorg.. disebbkan aku blur + rungsing..aku pun ikut je larh.. ..Ttbe ade sorg apek tu bg simcard… n tros minx ic aku..smbil mulut dye bebel2 ckp.. “u pakai ini simcard free..xpayah bayar apa2.. klau u sudah pkai u blh patahkan ini sim.. dia xmacam maxis ade kontrak maa..” aku ni sengal2 lagi time tu.. lagi2 tgh sorg2 kan..aku pun plik je la..kebetulan aku pegang dompet nk ambk tiket aku time tu, bas nk dtg da kot.. ttbe dy tros ambk ic aku..n tros fotostet.. disbbkan aku rase bus aku nk ke sungai besar da smpai..aku layan je la ape yg deorg bebel…yg penting aku dpt lpas… pastu dorg tros lepaskan aku...........






Aku blur..smpai dlm bus aku tgk sim tu..aku mmg xtaw simcard tu untk ape,, tertnye2 dlm aty “xrugi ke celcome bg sim free kt ramai2 org?” lepas tu dye suh patahkan plak simcard tu klau da gune..dye ckp xpyh bayar plak tu…eeiii..xphm.. aku pun smpan je larh sim tu..
Aku pun mmg tgh pakai line maxis da lame da.. tp limit smpai RM100 je.., ttbe 1 ary tu..kire da beberapa bulan da (sem 2).. krdt  aku xde.. ade urgent plak.. da larh time tu kt kamsis..sorg2 je.. smua xde, balik kmpng.. aku pun pkai la simcard CELCOME yg aku pnh dpt time sem1 tu.. pkai2 buat call.. ble teringat kata2 manis mamat yg bg sim tu aku rase mcm nk pkai tros..yela bnde free an..mase tu plak time tgh jatuh cinta.. buat gayut larh an.. huhuhu 

Tiba-tiba…pada suatu hari celcome bg mesej suh byar.. nk taw bpe? RM514.50… aku ke yg pakai??? Byknye……. aku wat call buah aty aku sorg je.. tu pun dye pkai celcome gak..xde larh gayut dr pagi smpai malam.. dr mlm smpai mlm tu gak aku abskan gayut.. tapi knpe bayak sgt?? Aku pun terfikir…org tu kata..lepas pkai patahkan je..aku pun rase xnk bayar larh..da dye suh patahkan.. Tapi aku ni jenis xsmpai hati…aku pun bayar larh cash sebanyak RM514.50 tu… pastu aku minx tolong pkcik aku off kan line aku..kire potong tros ar..aku da xmo pkai.. klau aku xpkai tp xpotong pun tetap kne byr RM50 sebln..mcm C***!! Larh an.. 

Lepastu orang celcome tu blh xnk potong…dye xbg aku potong..boleh dye kate nk jmpe aku…?? Da larh org2 dye tipu aku pasal sim tu… untung aku xsaman taw!! Pastu da berbulan2 tu…ttebe aku cbe on balik sim tu..hehehe…aku buat sim dlm broadband..sebelum tu aku aktifkan dulu..aku buat internet yg seary RM6 tu..tp aku buat semggu RM20..niat nk byar RM20 je larh..tapi aku pkai sim tu seminggu je..setakat RM20 aku blh bayar larh…ttbe……..perghh!! aku dpt msg dr celcome..aku da gune RM541.50!!! ape ni??? 
Aku baru pakai semggu. .tu pun aku aktifkan pkai broadband punye pakej.. asal plak kne bayar smpai mcm tu?? Blh plak angka tu terbalik..dari RM514 jadi RM541!! Gler btol!!! 

 Aku nk bayar ke?? Huh!! Jangan harap!! Sebelum ni blh larh sbb aku yg pkai buat gayut..tapi kali ni aku buat gayut pun x! celcome sgt melampau!!!! Klau aku cam muke mamat yg bg sim tu..aku nk heret dye bawak balik rmh..nk suh dye jawab soalan mak ayah…huh!! Aku yg kne jawab taw!!!! Sekarang ni aku dah dapat surat mahkamah suh bayar gak..dye dah bg tempoh lama.. Xabs2 celcome call aku je… kadang2 aku xnk jawab taw..padan muke..!! huh! 

Ermmmm…Akak celcome!! Sy da bgtaw..sy xde duit lagi…sy masih belajar..skrg tgh pratical… sy pratical pun xdpt elaun taw..mcm mne sy nk bayar??? Sy kt ofis asyk buat surat peringatan akhir dgn surat saman trun naik mahkamah je kt peminjam MARA, suh bayar n jelaskan pinjaman deorg..last2 sy yg dapat surat peringatan dr celcome?? Wuuaaa!!! Sgt kecewa!! Tolong larh paham sy!!! Klau dpt undurkan masa..sy nak pgi balik kt pudu tu..sy nk lempang kuat2 kt mamat2 yg tarik tgn sy ble sy kata xnk simcard tu!!! Deorang punca!!!! Arrgggghhhh!!!! (sory, xdpt kawal emosi) 
  Sekarang ni aku mmg ade masalah kewangan..sem depan mcm mne nk smbng blaja?? Duit xde???
Errmmm…tu larh…dulu time sng….time byk duit xingat dunia… masuk MLM larh..melabur mcm2..last2… habuk pun xde….!!! PADAN MUKE AKU!! Menyesal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku nk benti belajar boleh x?? aku dah xde duit… tapi smua marah ble aku kate nk benti…… korang xfaham… ape nak buat lagi ni??????


7 comments:

addin NA diena said...

sabar ye..pernah gak jadi..orang tarik saya suh amek sim free tu..tapi tak ambil pun...

Cik Aishah said...

yeke? tu larh..sy xnk ambk..tp dye tu pkse2... hurm....nsb sy larh an.. :(

gadis kepastian said...

wahh banyaknya....sama la p gk sbb p1w1max...huhu meh singgah cnie http://lalinklife.blogspot.com/2011/03/budak-budak-semakin-maju-atau-kita.html

Si DauN CeRi said...

singgah sini dan follow balas..
tarik nafas dalam2 dan tahan kejap..pastu hembus nafas.. antara cr utk stabilkan minda yg tgh stress~ hehe

Si DauN CeRi said...

http://dakkcique.blogspot.com/2011/03/segmen-cikgu-bertanya-best-ke-couple.html


sy tag tuan blog ya utk join segmen.. sudi2 lah jenguk.. mekasey~

Cik Aishah said...

ok...thanks dear...:)

Panglima7 said...

Assalamualaikum Aishah. Kunjungan hormat dari hamba Panglima7. Internet Panglima slow....tapi digagahi juga...bila laju...Panglima follow balik yer.

Post a Comment